Workshops

In samenwerking met ondernemers en studieverenigingen, organiseren wij prikkelende workshops.

Wij geven workshops voor studieverenigingen, op themaweken van het Radboud, op ondernemingsfestivals en een heel aantal andere momenten.

Met deze workshops proberen wij studenten niet alleen wat bij te brengen over ondernemen, maar ook over de mogelijkheden voor de toekomst. We proberen ze te laten inzien dat de horizon nog veel makkelijker te verbreden is dan men denkt. Concreet hebben wij hier momenteel drie workshops voor in de aanbieding:

Van Dromen naar Doen

Met de workshop Van Dromen naar Doen gaan we de aanwezigen prikkelen om hun droom te ontdekken en ze inspireren om deze droom vervolgens om te zetten in daden. Om dit te bereiken gaan we aan de slag met de ‘waarom-vraag’. De drijvende kracht achter de grootste uitvindingen en ideeën zit hem namelijk niet in wat je wilt gaan doen, of hoe je dit zo innovatief of creatief mogelijk gaat doen. De grootste ideeën drijven voort op waarom je het wilt doen! De ‘waarom-vraag’ bevraagt de meerwaarde van jouw idee voor jezelf en voor anderen. En dan hebben we het niet over winst, want dat is een bijproduct. De ‘waarom-vraag’ draait om ambitie en idealen. Wanneer je overtuigd bent van de meerwaarde van jouw idee, kun je ook anderen hiervoor enthousiasmeren. Durf te dromen! In de workshop Van Dromen naar Doen gaan we op een praktische manier op zoek naar ons eigen ‘waarom’. En krijgen we vertrouwen in de potentie van onze ideeën en idealen.

Lifehack jezelf

In deze workshop ga je in één uur van lifehacks (kleine aanpassingen die je dagelijks leven makkelijker maken) naar ondernemen. Op het eerste oog misschien niet een voor de hand liggende stap, maar gedurende de workshop zal je zien dat het best logisch is. Van het makkelijker maken van je eigen leven, naar het oplossen van problemen van de wereld. Als kers op de taart krijg je aan het eind van de workshop nog begeleiding met het invullen van ons eigen “canvas businessmodel” en ga je met een potentiële onderneming in je handen weg. Lekker praktisch, en vooral gewoon heel leuk om te doen.

Elevatorpitch jezelf een carrière

Wij zijn ervan overtuigd dat het nooit kwaad kan om ervaring op te doen in de vorm van stage of een tijdelijke baan, voordat je besluit eigen (eind)baas te worden. We willen je echter laten zien dat ondernemen na(ast) je studie een goede optie is.

Wij willen je helpen werken aan een goede pitch, Of jij nu wil leren hoe je het best jouw eigen bedrijfsidee kunt pitchen, of dat je wil leren hoe jij jezelf kort, krachtig en overtuigend ‘verkoopt’ in een gesprek met een recruiter, bij ons ben je aan het juiste adres. Het is tijdens deze workshop aan ons om jullie de do’s en don’ts, de fijne kneepjes van het vak en de tips en tricks mee te geven tijdens een interactief uurtje.

Stan Sengers

Stan Sengers

Secretaris / Startup Manager

Ben je enthousiast geworden van deze beschrijvingen en ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben? Schroom dan niet om eens bij ons aan te kloppen!

We bieden, naast deze vaste workshops, ook de mogelijkheid om een workshop naar eigen wens te maken. Met wat passen en meten hebben we dus voor ieder wat wils!

Workshop aanvragen of gewoon nieuwsgierig en op zoek naar meer informatie? Vul dan het contactformulier in!

4 + 15 =